Tutustu Koirien Keitaaseen

Koirien keidas on noin 2 hehtaarin kokoinen aidattu alue, joka sopii monenlaiseen vapaaseen harrastamiseen koiran kanssa, kuin myös suurempien ryhmien tapaamispaikaksi, kuten esimerkiksi kasvattajatapaamiset. Alue on käytettävissä nettiajanvarauksella ympäri vuorokauden. Aita on 2 metriä korkea ja tiiviisti maassa, joten koiralla ei ole mahdollisuutta karata alueelta.

Paikka sijaitsee entisellä soranotto- sekä peltoalueilla, jotka ovat metsittyneet vuosikymmenten saatossa. Tämän johdosta maasto on vaihtelevaa mutta helppokulkuista. Maastosta löytyy runsaasti penkereitä, tiheämpiä metsittymiä ja heinikkoa, joissa koirat varmasti viihtyvät. Alueelta löytyy myös vapaampaa tilaa reilusti, mukaan lukien isompi hiekkakenttä, jossa pystyy treenaamaan erilaisia asioita koiran kanssa. Useat leveät polut tarjoavat myös ihmisille helpon tavan liikkua vaikka juosten tai lastenrattaiden kanssa. Erikseen aidattu uimalampi tarjoaa mahdollisuuden koiralle käydä pulahtamassa lämpiminä päivinä. Liikkumisen lomassa voi pitää taukoa laavulla, jonka läheisyydestä löytyy myös kuivakäymälä.

Tärkeä huomio!!
Alueelta n. 300 metrin päässä sijaitsee ampumarata (aukioloajat: ma-pe klo 12-20, la klo 10-16), josta saattaa kantautua laukausten ääniä. Tämä on syytä koiran omistajan ottaa huomioon, jos tällaiset äänet ovat koiralle haitallisia. Rata on vähäisellä käytöllä lokakuu-maaliskuu.

Polut

Alueella kulkee noin 900 metriä polkuja, joista puolet on hakepohjaisia ja loput hiekkapohjaisia. Polut ovat leveitä ja helppokulkuisia, joten niitä pitkin on helppoa kulkea ympäri aluetta.


Kenttä

Laavun vierestä löytyy hiekkakenttä, jossa voi tehdä koiran kanssa erilaisia harjoitteita. Kentän koko on noin 15x60 metriä.

Laavu ja kuivakäymälä

Laavussa voit evästellä liikkumisen lomassa tai pitää pidemmänkin tauon grillaten. Tulenteko sallittu kuitenkin vain yli 1h aikoihin ja se on varattava erikseen ajanvarauksen yhteydessä (sisältää polttopuut). Polttopuita ja sytykepaloja löytyy sekä laavusta että sen läheisyydestä löytyvästä kuivakäymälän yhteydessä olevasta varastosta. Kuivia tulitikkuja tai sytytin kannattaa ottaa mukaan tulen sytyttämiseksi.
Laavussa on Polar-grillilaite, halkaisijaltaan 60cm, josta löytyy tuplahalsteri loimutus mahdollisuudella ja kahvikoukku. Laavulta löytyy myös makkaratikkuja.
Sulanmaan aikana laavun vierestä löytyy myös hiekkalaatikko leluineen perheen pienimmille.

Uimalampi

Koirien uimalampi sopii lämpimien aikojen vilvoitteluun sekä tietysti moniin harjoituksiin koiran kanssa. Lampi on noin 6x10m kokoinen ja erikseen aidattu. Veden syvyys vaihtelee 20-180cm.


Varustekaappi

Sisäänkäynnin yhteydessä olevan eteiskarsinan kaapista löytyy ensiapupakkaus ja koiran valopantoja.

Pesupaikka

Sisäänkäynnin ja laavun väliltä löytyy pesupaikka, jossa voi pesaista kurat pois ulkoilun jälkeen.
HUOM! pesuvesi ei ole juomakäyttöön soveltuvaa.

Kuvia