Alueen säännöt

Liikut alueella omalla vastuulla

Aidatun alueen sisällä sekä parkkipaikalla sinä ja koirasi liikutte täysin omalla vastuulla. Koirien keidas ei vastaa mahdollisista tapaturmista.

Tulenteko ja tupakointi sallittu vain laavun luona

Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko ja tupakointi on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Varmista, että laavun tuli on sammunut ennen lähtöäsi.

Koirien pitää olla terveitä ja rokotettuja

Jotta taudit eivät leviäisi, tuothan alueelle vain terveitä ja rokotettuja koiria.

Älä tuo alueelle juoksuisia naaraskoiria 

Juoksuisen naaraan hajut voivat tarttua ympäristöön pitkäksikin aikaa ja näin aiheuttaa uroskoirissa levottomuutta ja aggressiivisuutta. Jotta ulkoilukokemus olisi kaikille mahdollisimman virkistävä, älä tuo juoksuisia naaraskoiria alueelle.

Kerää koirien kakat

Alueella on runsaasti ämpäreitä ja lapioita, joilla kakkojen kerääminen käy pienellä vaivalla ja näin alue pysyy siistinä kaikille käyttäjille. Jos käytät kakkapusseja, laita nämä sekajäteroskiksiin.

Pidä alue siistinä

Vie roskat roskikseen, laita tupakan tumpit tuhkakuppiin ja kerää koirien kakat mahdollisuuksien mukaan. Näin kaikilla on mukava liikkua siistillä alueella.

Pysy varatussa aikataulussa

Näin vältetään ei-toivotut kohtaamiset vieraiden koirien välillä.

Seuraa koirasi tekemisiä

Pääosin koira saa temmeltää alueella vapaasti mutta seuraa kuitenki, ettei koirasi ala esimerkiksi kaivamaan roskiksia tai reittiä aidan alitse ulos alueelta.

Ajanvaraus

Ajanvaraus ja maksu tapahtuu erillisen sivuston kautta, johon pääset alla olevasta "Varaa aika"-napista. Varattuasi ajan, saat varausvahvistuksen sähköpostiin. Varausmuistuksen ja koodin, jolla saat alueen portin auki, lähetetään sähköpostilla 3 tuntia ennen varattua aikaasi. Jos varaukseen on alle 3 tuntia, koodi pitäisi tulla sähköpostiin pian vahvistuksen jälkeen. Jos koodia ei ole tullut sähköpostiin, niin ota yhteyttä. (Huom. yöajoissa ei päivystystä, joten varaathan ajan klo 22.00 mennessä)
Varatun ajan voit siirtää tai peruuttaa 24 tuntia ennen aikaasi, sähköpostiin tulleesta varausvahvistuksen linkistä. Myöhemmät siirrot ja peruutukset onnistuvat vain puhelimitse ja myöhäisistä peruutuksista perimme 5€ veloituksen.

Ajanvaraus sarjakorttia käytettäessä toimii normaalisti valitsemalla maksuvaiheessa tavaksi "Sarjakortti". Tulenteko sisältyy automaattisesti yli 1h sarjakorttiaikoihin, joten sitä ei tarvitse erikseen valita ajanvarauksen yhteydessä. Sarjakortit ovat voimassa 12kk. ostohetkestä.

Kuivakäymälä, laavu ja uimalampi ovat kaikkien varaajien vapaassa käytössä. Tulenteko laavulla on kuitenkin sallittu vain yli 1h aikoihin, varaamalla tämä erikseen ajanvarauksen yhteydessä.

Saapuminen ja poistuminen

Alueen portilla on koodilukko (näkyy kuvassa), johon näppäilemällä sähköpostissa saamasi koodin, saat portin lukon avattua. Lähtiessäsi varmista, että portti on lukossa. Jos koodi ei jostain syystä toimi, ota yhteyttä numeroon 0408209446/Heikki.
Alueelle kuljetaan kahden portin lävitse, jolloin koiran kytkeminen on helpompaa. Aitauksen ulkopuolella koirat on ehdottomasti pidettävä kytkettyinä.

Vaihtoaika varausten välillä on 15 minuuttia, joten suurta kiirettä ei pitäisi muodostua. Saapuminen ja poistuminen pitää ajoittaa 5 minuutin sisälle alkamis- ja päättymisajasta. Ethän saavu parkkialueelle, jos edellisen varaajan auto on paikalla. Käytä pääportin sisäpuolella olevaa salpaa, jos käyntisi jostain syystä viivästyy tai seuraava kävijä on etuajassa. Näin vältetään ei-toivottuja kontakteja vieraiden koirien kanssa.

Ajo-ohjeet Koirien keitaalle löytyvät täältä.

Viihtyisyys

Jotta alue pysyy viihtyisänä ja mukavana käyttää, on jokaisen tärkeää huolehtia alueen siisteydestä. Vie roskat roskikseen, laita tupakan tumpit tuhkakuppiin ja kerää koirien kakat. Ämpäreitä ja lapioita koirien kakkojen keräämistä varten löytyy runsaasti ympäri aluetta. Näihin kakkaämpäreihin voi laittaa myös kompostiin sopivat roskat, mutta ei muita roskia. Sekajäteroskiksia löytyy portin, laavun ja uimalammen vierestä. Näihin voi myös laittaa kakkapusseja, jos käytät niitä. Laavun vierestä löytyy tuhkakuppi sekä tyhjille pulloille ja tölkeille oma keräysastia.

Turvallisuus

Portin luona olevan eteiskarsinan kaapista löytyy ensiapupakkaus pikku haaverien paikkaamiseen. Suurempien varalle kannattaa Koirien keitaan osoite laittaa ylös ja pitää kännykän akku ladattuna, jotta tarvittaessa saa kutsuttua apua paikalle.

Pimeän aikaan taskulamppu ja koiran valopanta ovat oivallisia varusteita. Näitä löytyy myös lainattavaksi portin luona olevasta kaapista.

Laavun käyttö

Laavu on vapaasti käytössä lepäilyyn ja evästelyyn. Tulenteko laavulla on kuitenkin sallittu vain yli 1h aikoihin varaamalla tämän erikseen ajanvarauksen yhteydessä. Varaus tulentekoon sisältää polttopuut. Käytä polttopuita kohtuudella, jotta niitä riittää myös muille käyttäjille. Varmista, että laavun tuli on sammunut ennen lähtöäsi.

Kuivakäymälä

Kuivakäymälään saa laittaa vain vessapaperia, muut roskat kuuluvat roskakoriin.
Ripottele asioinnin jälkeen hieman haketta käymälään. 

Uimalampi

Uimalampi on erikseen aidattu, jotta koirat eivät pääse uimaan ilman omistajan lupaa. Muista laittaa aidan portti kiinni käyntisi jälkeen.